tisdag 17 april 2012

Höga förväntningar

Idag låg den här boken i brevlådan, Som Zlatan fast bättre av Niclas Christoffer. Enligt baksidestexten handlar boken om femtonårige Simon som drömmer om att bli fotbollsproffs. Det blir dock inte riktigt som han tänkt sig utan han får ätstörningar.

Det ska bli väldigt intressant att läsa denna bok. Detta är ju faktiskt ett ämne som saknas bland ungdomsböckerna. Jag hoppas verkligen att den är så bra som jag tror.

Recension kommer dock inte förrän i slutet av april. Boken ges ut på Hoi förlag som jag faktiskt inte kände till tidigare.

4 kommentarer:

 1. Oj den lät väldigt lockande. Ätstörningar finns ju lite i ungdomsböcker men inte i så stor utsträckning och framförallt inte en killes upplevelser och tankar. Ser fram emot att läsa en recension av denna bok sedan :)

  SvaraRadera
 2. Ska bli kul att se vad du tycker. Jag är också väldigt förväntansfull över den här boken. Den verkar så viktig och intressant!

  SvaraRadera
 3. Den låter intressant. Läste om den tidigare och tycker att det är på tiden att detta ämne tas upp. Ska bli roligt att se vad du tycker om den!

  SvaraRadera
 4. Böcker om ätstörningar finns det ju rätt gott om men just med en kille som huvudperson finns det ju inte så gott om. Ska bli intressant att se om boken kommer tilltala eleverna. Smart att ta med Zlatan i titeln. Det tror jag kommer väcka nyfikenheten.

  SvaraRadera