tisdag 24 april 2012

En riktigt mörk bok


Bara du finns handlar framför allt om Anna som flyttar runt i Sverige med sin son Benjamin. Vad det är som Anna flyr ifrån får man inte veta, i alla fall inte till en början. Man förstår bara att det är något hemskt som hänt då Anna drabbas av ständiga mardrömmar.

Benjamin är trött på att flytta men han gör allt för sin mamma utan att klaga. Allt flyttande har gjort att han har svårt att få kompisar och han håller sig mest för sig själv.

Anna och Benjamin har nu flyttat tillbaks hem. Anna som jobbar som lärare får en ny klass och i en av niorna går Nike. Nike som Anna lägger märke till redan första dagen. Det är något speciellt med honom. Han är kung på skolgården och alla vill hänga med honom. Anna ser en annan sida av Nike och en vänskap växer fram.

I boken får vi även följa Olle som bor i London. Vid sin sida har han en fantastisk kvinnan, Evelyn. Olle hoppas att Evelyn ska vara hans räddning, denna fantastiska kvinna som är allt en man vill ha.

Bara du finns är Jenny Holmbergs debutbok och jag tycker att det är en riktigt bra sådan. Det är en mörk bok där väldigt många människor mår dåligt. När boken äntligen blir lite ljusare slår tragedin till  igen. För min del blev det väldigt jobbigt att läsa vidare, allt känns så orättvist.


 ..........................................

Titel: Bara du finns
Författare: Jenny Holmberg
Antal sidor: 323
Förlag: Massolit
ISBN: 978-91-86649-32-6

(recensionsex  från förlaget)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar