onsdag 25 juli 2012

Gåtan Vidablick

Nu är det inte så himla många veckor kvar innan det är dags att börja jobba. Så tänkte att det kanske var dags att börja beta av alla de böcker som jag tog med mig hem från jobbet. 

Pensionat Vidablicks gåta av Katarina Genar är en härlig liten historia. Saga ska spendera några av de första sommarlovsveckorna själv då hennes syster plötsligt stuckit hemifrån. En dag dyker det upp en liten svart katt som verkar vilja Saga något. Saga följer efter katten och den leder henne till ett förfallet hus. Saga vill helst cykla hem men katten ger sig inte. Den vill att Saga ska följa efter den. Dörren till huset är inte låst så mot bättre vetande smyger Saga in. Hon ropar men det är ingen som svarar. Huset verkar vara tomt. Men plötsligt knakar det till. Saga blir rädd och med bultande hjärta cyklar hon hem så fort hon bara kan. Men så dyker katten upp igen...

Pensionat Vidablicks gåta är en bok som jag nästan missat. Det är en härlig historia som både är lite mystisk och spännande. Den passar säkert bra som högläsning i årskurs 2 eller 3. Boken rekommenderas till åldern 9 -12 år.

Här kan man provläsa boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar