lördag 13 oktober 2012

Ny deckarserie för mellanåldern

Katarina Mazetti har kommit ut med en ny deckarserie för mellanåldern. Eller ny och ny det har ju faktiskt hunnit komma ut två böcker; Spöken och spioner och Vildingar och Vombater.

Böckerna handlar om de fyra barnen Julia, Daniella, George och Alex. Julia och Daniella är syskon och George och Alex är deras kusiner. Därav namnet på serien som är Kusinerna Karlsson.

Julia och Daniella är inte så förtjusta i att deras föräldrar tvingar dem att spendera sommaren hos excentriska moster Frida som bor på en ö i skärgården. De kommer ihåg förra gången de var där. Då hade de knappt fått någon mat för mostern var inte så noga med sådant som mat. Denna gången blir det dock bättre för Alex som annars bor i Frankrike gillar att laga mat så han fixar de mest utsökta rätter. 

Efter att de spenderat några dagar på ön börjar det hända konstiga saker. Det är mat som försvinner och de ser att någon tänt en eld inne i skogen fast att det inte ska finnas några andra på ön. 

Jag gillar boken om kusinerna Karlsson. Lite spännande och man undrar vem det egentligen är som befinner sig på ön. För det kan väl varken vara spöken eller spioner?

Kul att det kommer en ny deckarserie för den här ålder, 9-12 år. Trevligt att kunna sätta något nytt i händerna på alla dem som gillar deckare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar