torsdag 25 oktober 2012

Bra bok för mellanåldern

Snart är det dags för jullov men det tycker inte Sanna ska bli så kul eftersom bästisen Liv ska åka till Egypten. Sanna kan inte följa med för det har inte Sannas pappa råd med. Sanna tänker att hon kan ju försöka tjäna ihop pengar själv. Sanna lyckas fixa ett jobb några timmar då och då i en blomsteraffär. Eftersom Sanna måste jobba börjar Liv umgås med Laban som Sanna är intresserad av.

Sanna funderar en del på hur Liv är som kompis. Liv vill bestämma allt och får hon inte som hon vill så blir hon sur. När det visar sig att Laban inte är intresserad av Liv svänger hon snabbt och tycker istället att han är töntig.

Sanna har dock även annat att tänka på. Sannas mamma har dött och det är något som Sanna tänker en hel del på. Speciellt nu när en gammal kompis till hennes mamma dyker upp.

Jag gillar Vinterkarusellen. Det känns som att det kommer en fortsättning och det hoppas jag verkligen. Vid några tillfällen kommer det nästan några tårar. när jag läser boken. Boken väcker känslor och det betyder oftast att det är en bra bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar