måndag 17 december 2012

Spännande för mellanåldern

Lundberg Hahn, K - Skuggan i väggen - 29681239
Det är bara några dagar kvar av vårterminen när Micke kommer till sin nya klass. Micke och hennes mamma har ännu en gång flyttat. Denna gången hamnar de i en liten by i norra Sverige. Första dagen i skolan får Micke reda på att det spökar i huset som de bor i. Det bodde en gång en flicka i huset som dog. Kanske är det hon som spökar. Det händer faktiskt konstiga saker i huset, speciellt i Mickes rum. På väggen i Mickes rum finns det en konstig skugga. Först tror Micke att det kanske är någon fuktfläck men så är det inte. 

Vad är det egentligen som händer? Vill den döda flickan ha kontakt?

Jag gillar den här boken, Kerstin Lundberg Hahn har verkligen lyckats med att hålla spänningen vid liv.  Skuggan i väggen är spännande men den handlar om så mycket annat också. Om barn som far illa när vuxna sviker och hur det är att hela tiden ryckas upp från en plats för att återigen flytta.

När jag frågar vad eleverna vill läsa så får jag ofta till svar att boken ska vara spännande. Så himla skönt att det nu finns en ny bok att sticka i händerna på dem. Får nog köpa in några exemplar till.

2 kommentarer:

  1. Läser den med storebror O nu och den är verkligen bra. Bra flyt, snyggt språk och lagom läskig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror den kommer bli riktigt populär. Den har börjat bli efterfrågad och snart kommer det sprida sig :)

      Radera