måndag 20 augusti 2012

Tematrio - TiteldjurLyran fortsätter på sitt tema på titlar. Berätta om tre boktitlar som innehåller ett (eller flera) djur!

Jag kom till en början inte på en endaste titel men som tur är har jag ju min virtuella bokhylla och då är det så lätt att hitta det man behöver.

1. Little Bee av Chris Cleave läste jag i början av sommaren efter att den fått bra kritik. Little Bee flyr från sitt hemland Nigeria när hennes by förstörs. Hon tar sig till Storbritannien där hon letar upp en man som hon träffat en gång på en strand i Nigeria. En riktigt bra bok.

2. Kul för mig att jag ännu en gång får tjata om en av mina favoritserier, böckerna om barnmorskan Cecilia Lund. Tigerkvinnan av Katerina Janouch är fjärde delen i serien. Böckerna har lite av det mesta och jag längtar redan efter den sjätte delen. Böckerna bör läsas i ordning.

3. Igelkottens elegans av Muriel Barbery köpte jag på bokrean i år. Enligt O har berättat att det var en av hennes favoritböcker 2011 och då kände jag att den måste jag läsa men det har jag tyvärr inte gjort. Av någon anledning så lockar den mig inte riktigt.

7 kommentarer:

 1. Little bee är jag nyfiken på. Igelkotten var däremot inte alls min typ av bok.

  SvaraRadera
 2. Jag impulsköpte Igelkottens elegans för bra länge sedan men jag har ännu inte läst den. Har sedan dess hört väldigt delade meningar om den, vilket naturligtvis ökade min nyfikenhet.

  SvaraRadera
 3. Igelkotten har jag läst och var väl ganska ljum.

  SvaraRadera
 4. Ja det ska bli spännande att se hur Igelkottens elegans är. Börjar dock misstänka att det kanske inte är en bok för mig.

  SvaraRadera
 5. Little bee har jag läst och tyckte om, fast blev lite besviken för jag förväntade mig mer efter att ha läst baksidestexten (den engelska).

  Igelkottens elegans har jag tittat på flera gånger, men av någon anledning så kommer jag aldrig för mig att köpa den. Får för mig att den inte kommer vara vad jag förväntar mig av någon anledning och är rädd för att bli besviken på den.

  SvaraRadera
 6. Även här var det bara nya titlar. Spännande!

  SvaraRadera
 7. När min mormor fyllde år nu i augusti, gav jag henne Little Bee i present :) Jag ska läsa den när hon är klar med den, har hon bestämt, så att vi kunde diskutera den. Den verkar väldigt bra :)

  SvaraRadera