tisdag 7 augusti 2012

Max och Spillevillerna - en ljudsaga

Max flyttar till en ny stad. Redan första dagen råkar han ut för Barfers, ett gäng ungdomar som åker runt på sina mopeder och terroriserar sin omgivning. Barfers bestämmer sig för att kalla Max "fladderöra" eftersom de tycker Max har konstiga öron. Till Max räddning dyker kaxiga Saga upp och de blir vänner. När första skoldagen är slut står Saga vid cykelställen och väntar på honom. När Saga ska gå hem tappar hon något som ser ut som en hörlur. Max tar med den hem så kan han ge tillbaks den nästa dag. Nästa dag när Max ska lämna tillbaks hörluren till Saga blir hon lite konstig och hon säger att hon tror att det är dags att Max får reda på en hemlighet. Först måste han dock svära på allt han äger på att inte berätta för någon. Saga vill att Max ska möta henne vid dörren till Max potatiskällare klockan 22.00. Max förstår ingenting men han är nyfiken på vad det är för hemlighet och klockan 22.00 går han för att möta Saga.

Ljudsagan är både rolig och spännande och jag tror definitivt att den kommer tyckas om av många barn. Jag har inte kunnat läsa sagan med något barn då dottern är lite för liten ännu men vi sparar den tills hon är lite äldre.

Ljudsagan rekommenderas från 5 år. Den kan vara lite läskig så det är ju bra om man lyssnar tillsammans med någon vuxen. Sagan är 73 minuter lång. Det finns bra ställen där man kan göra en paus om man kanske inte hinner lyssna på hela på en gång.

Stefan Sundberg står för produktionen av sagan som tagit flera år att göra. Sundberg har låtit  flera lågstadieklasser lyssna på sagan och reaktionerna har varit positiva. Jag tänker definitivt köpa in Max och Spillevillerna till "mitt" skolbibliotek och rekommendera den till lärarna som undervisar de yngre eleverna.

Det finns många kända röster med i sagan som tex Caroline af Ugglas, Annika Lantz och Magnus Härenstam. Kjell Bergqvist ger sin röst åt Max självupptagne pappa.

Kul med en nyproducerad ljudsaga för om jag förstått det rätt så finns inte så många sådana.

Vill du veta mer om Max och Spillevillerna hittar du massor av information här.

Du kan köpa ljudsagan på tex Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar