lördag 18 augusti 2012

Bokbloggsjerka - veckans fråga

I fredags var det dags för en ny bokbloggsjerka inne hos Annika. I fredags var det dock full rulle men nu äntligen har jag kraft att göra ett inlägg. 


Veckans fråga:

Denna vecka tänkte jag spinna vidare på detta ämne genom att helt enkelt fråga hur ni gör för att komma ihåg saker som ni kommer på att ni vill skriva ett inlägg om i samband med t.ex. recensioner eller liknande. 

Jag har väldigt dåligt minne och det är en av anledningarna till att jag startade bloggen. Så att jag enkelt kan gå in på bloggen och friska upp minnet när det är dags att prata om just en viss bok. 

Jag borde egentligen ha post-it lappar tillhands när jag läser. När jag väl sitter och läser så blir det dock aldrig så. Jag tänker ofta att det där borde jag ta med när jag skriver om boken men så orkar jag inte gå och hämta papper och penna så därför blir det inte nedskrivit. Det innebär att när jag väl ska skriva om boken så har jag ofta glömt det där som jag hade tänkt skriva. 

Att vika hundöron skulle jag aldrig få för mig. 

Jag får surfa runt och se om ni har några tips för från er hur man kan göra.

6 kommentarer:

 1. När jag läser hemma har jag alltid ett block bredvid, då är det enkelt att anteckna det man vill komma ihåg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en bra idé. Det är ju inte så svårt egentligen men av någon anledning så blir det inte att jag fixar något att skriva på.

   Radera
 2. Jag försöker med post-it lappar på boken jag läser just nu med följd att jag i natt vaknade av att något stack mig i sidan. Vad? Jo, post-it-blocket som låg kvar i sängen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja så kan det ju förstås bli :)

   Radera
 3. Post-it låter bra. Men jag eh...viker hundöron! Flåt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, så länge som du inte gör det i mina böcker så bryr jag mig inte :) Hmm helst inte i biblioteksböcker heller :)

   Radera