onsdag 8 augusti 2012

Snart dags

På måndag är det dags för mig att börja jobba efter semestern. Känns rätt okej att komma igång igen. Jag tittade lite i högen med böcker som jag tog hem från jobbet och det finns en hel del kvar. Jag tog i alla fall tag i Godnatt Mister Tom av Michelle Magorian. Jag hann inte läsa många sidor innan tårarna var påväg. Jag tror att jag precis som många andra kommer gilla den. 

Godnatt Mister Tom läser de ofta i årskurs sex på skolan där jag jobbar. Så det kändes som att det är en bok som jag bör ha läst och nu är jag äntligen igång. 

Jag vet att det är många som läst Godnatt Mister Tom men har ni även läst något annat av Magorian? Vad rekommenderar ni i så fall?

3 kommentarer:

 1. Hemlängtan tyckte jag var väldigt bra, minns jag, men jag var väl elva-tolv när jag läste den.

  SvaraRadera
 2. Jag läste En liten kärlekssång när jag var yngre och tyckte mycket om den!

  Vad gäller Godnatt Mr Tom har jag uppfattningen att det råder väldigt delade uppfattningar hos elever kring den. Vissa, ofta vana läsare, tycker att den är helt underbar och det bästa de läst, medan de flesta av mina mer ovana läsare tycker att den är oerhört långsam och svår att komma in i.

  SvaraRadera
 3. Jag tänkte eftersom de flesta eleverna läser Godnatt Mister Tom så är det ju bra och veta om de andra också är bra och vilka man i så fall ska tipsa om.

  Tack för tipsen! Tror vi har dem på bibblan.

  SvaraRadera