onsdag 22 juni 2011

Studiebesök

Idag har alla skolbibliotekarier i kommunen där jag jobbar varit på studiebesök i Malmö. Först besökte vi Garaget som är ett bibliotek eller kanske framför allt en mötesplats. Det var inspirerande att lyssna på bibliotekarien Lisa som berättade hur de jobbar. Att biblioteket hela tiden är föränderligt och att de hela tiden lyssnar på vad användarna vill ha. Det händer hela tiden nya saker på Garaget.

Jag blev väldigt sugen på något som de kallar bokbläddraren. Det är en "sök-kiosk" där man kan leta böcker med hjälp av en pekskärm. När man hittat en bok som är inne som man vill låna klickar man bara så får man upp en karta där man kan se var boken står. Väldigt fiffigt. En sån skulle jag vilja ha till biblioteket. Drömma kan man ju!

Efter lunchen gick vi till Malmö museum. Där fick vi en guidad tur av utställningen Spelar roll. Utställningen skapar många tankar om att man ofta är en åskådare till olika händelser. Hur agerar vi eller väljer vi att inte agera.

En intressant och rolig dag med god lunch och härligt väder. Ibland är det skönt att komma utanför sin egna lilla värld.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar