söndag 26 juni 2011

Språkresan av Mats Berggren

Maxs mamma tycker att Max sitter alldeles för mycket vid datorn. Så när det är dags för sommarlov bokar hon in Max på en språkresa till badorten Whalebone Bay. Max är inte så förtjust i det hela men gör som sin mamma säger.

Max kommer till en bra och trevlig familj. Redan på resan träffar Max två killar som han tycker verkar coola, Leo och Simon. Leo och Simon är mer vana vid alkohol och det är i deras sällskap som Max dricker för första gången i sitt liv. Det är mycket som han gör för första gången på språkresan. Vissa saker som är härliga och andra saker som han kommer ångra långt efter att han kommit hem igen.

Det finns en hel del som man kan diskutera i boken så den kan säkert passa att läsa i grupp. Mats Berggren har skrivit många bra ungdomsböcker tex Det finns skridskor i öknen och Blåögd. Jag tycker inte att Språkresan är det bästa han skrivit men när jag tänker efter kan jag inte komma på någon annan bok som handlar om någon som åker på språkresa. Det är ju alltid trevligt med nya infallsvinklar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar