lördag 14 maj 2011

Papegojmysteriet av Suzanne Mortensen

Papegojmysteriet är den femte boken om Dickens detektivbyrå. Dickens detektivbyrå består av Clara Dickens och hennes medhjälpare, tvillingarna Svana och Svante. Spårhunden Safir hjälper också till.

I Papegojmysteriet ska den kända talangen Ella komma och ha konsert i Åhus där böckerna utspelar sig. Svana och Svante ska gå dit och lyssna. Clara har dock aldrig hört talas om någon Ella så hon stannar hemma.

Det är dock tur att Svana och Svante är på plats för under konserten händer det något konstig. Ella har alltid med sig sin vita kakadua, Kirre. Han är en del i hennes show. Under konserten försvinner Kirre och de hittar inte honom. Som tur är ju Svana och Svante på plats. Ett nytt fall för Dickens detektivbyrå.

Böckerna om Dickens detektivbyrå utspelar sig i Åhus där jag själv bor. Man känner igen sig i böckerna och många ställen som nämns i böckerna finns också på riktigt. Böckerna har blivit väldigt populära bland eleverna på skolan. Jag kan tänka mig att de tycker det är kul att läsa en bok som utspelar sig där de bor. Många av eleverna har även träffat Suzanne Mortensen då hon brukar ha boksigneringar i Åhus på sommaren.

Böckerna innehåller mycket text så de är för de som har kommit en bit på vägen med sin läsning.
Jag tycker Clara Dickens blir lite tjatig när hon hela tiden ska berätta om gamla fall som hon löst runt om i världen. Om hon nu är så bra kan man ju undra varför hon hamnade i Åhus :)

Som bibliotekarie tycker jag mycket om böckerna för det enda jag behöver säga för att få böckerna utlånade är att det är de där böckerna som utspelar sig här i Åhus. Ibland är det ju lite skönt att inte behöva stå och prata om en bok i fem minuter för att övertyga eleven om att boken är bra.

Vill man läsa mer om Dickens detektivbyrå så kan man göra det här.

........................................

Titel: Papegojmysteriet
Författare: Suzanne Mortensen
Illustratör: Kristina Grundström
Antal sidor: 160
ISBN: 978--91-32-15975-6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar