söndag 15 maj 2011

Lilla Darling av Johanna Nilsson

Nilsson, J - Lilla Darling - 29677324Det är den sista terminen i nian och Jerry, som egentligen heter Jeremia, bär på en sorg inom sig. Varje morgon målar Jerry sina ögon med svart kajal, en sorgrand. Många tror att han är bög men så är det inte. Han vet bara inte hur han ska uttrycka det där svarta som han har inom sig. Det finns dock någon som är viktig för Jerry och det är Lilla Darling.

Lilla Darling är en tjej som är med i det gäng där även Jerry är med ibland. Jerry är dock inte riktigt med utan han är lite utanför. De tycker att han är lite udda då Jerry ofta inte säger så mycket och så förstår de inte varför han sminkar sig.

Jerry vet inte hur han ska få kontakt med Lilla Darling. Han vet inte ens om hon ser honom. Till slut tar han mod till sig och skickar ett meddelande på en chatt där han vet att hon brukar vara. Han vågar dock inte berätta vem han är. Inte än.

Jag tycker väldigt mycket om Johanna Nilssons böcker. Lilla Darling är inget undantag. Hon skriver på ett sätt som gör att jag bara vill fortsätta att läsa och ett mycket bättre betyg än så kan man väl knappt få. Det finns säkert de som har synpunkter på det ena och det andra. Någon tycker kanske att det är ett väl förutsägbart slut men kan man inte ibland få ett lyckligt slut. Jag gillar det i alla fall och när jag läste boken så började jag längta efter sommaren. Att få sitta i hammocken och knipa tårna om gräset.(Måste bara köpa en hammock först)

Vill du veta mer om Johanna Nilsson och hennes böcker så har hon en hemsida här.

4 kommentarer:

 1. Jag läste precis ut den och gillade! Har alltid älskat Johanna Nilssons böcker, så det var inte så förvånande, men ändå. :)

  SvaraRadera
 2. Kul att du också gillar Johanna Nilssons böcker. Hon kommer ju med en uppföljare till "Hon gick genom tavlan ut ur bilden" i höst. Den måste jag läsa.

  SvaraRadera
 3. Jag kan verkligen rekommendera Johanna Nilssons senaste, Gå din väg men stanna.
  /Bokvännen

  SvaraRadera
 4. Hej Bokvännen! Jag måste absolut läsa Gå din väg men stanna. Den ska jag unna mig under julledigheten.

  SvaraRadera