onsdag 4 maj 2011

Dilsa och kärlekens mysterier av Petrus Dahlin

Dahlin, P - Dilsa och kärlekens mysterier - 29676969
Petrus Dahlin författaren till böckerna om Kalle Skavank har börjat på en ny serie som handlar om Dilsa. Dilsa har tidigare förekommit i böckerna om Kalle Skavank men nu är det Dilsa som är huvudpersonen. Kalle Skavank dyker dock också upp.

Dilsa har tidigare hjälpt Kalle Skavank att lösa mysterier men denna gången får Dilsa klara sig själv.

En helt vanlig dag när Dilsa är i skolan kommer det fram en tjej som Dilsa inte känner igen. Tjejen ger Dilsa ett kuvert och sen springer hon snabbt iväg. När skoldagen är slut sticker Dilsa till kiosken där Kalle Skavank brukar hålla till. Dilsa sätter sig och läser brevet. I brevet står det att tjejen är jättekär i en kille, så kär att hon inte kan tänka på något annat. Nu undrar hon om Dilsa kan hjälpa henne att ta reda på om killen är kär i henne, ett kärleksmysterium.

Kalle tycker inte att detta är något riktigt mysterium och vill därför inte hjälpa Dilsa. Men hur ska lyckas ta reda på detta. Lite kvinnlig list behövs för att lösa detta mysterium. Det visar sig att lösa kärleksmysterium är precis lika klurigt som andra mysterier.

Böckerna om Kalle Skavank är väldigt populära bland både killarna och tjejerna. Skulle dock tro att det blir mest tjejerna som läser om Dilsa. För när man säger vad boken heter och att det är om kärlek så vill killarna absolut inte läsa boken. Det är i alla fall det de säger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar