lördag 26 oktober 2013

Om en tjej med livlig fantasi

Boken Pym Pettersons misslyckade familj av Heidi Linde missade jag nästan att köpa in till biblioteket. Men som tur var fick jag ett tips om den så nu ingår den i vårt bestånd.

När det bara är några veckor kvar av terminen kommer Pyms lärare på en strålande idé. Alla eleverna ska skriva en liten berättelse om sin familj. Berättelsen ska vara sann och om något som hänt familjen. När eleverna skrivit sina berättelser ska de läsas upp inför klassen och sedan hängas upp i ett träd i klassrummet.

Pym förstår inte hur hon ska kunna skriva en berättelse om sin familj för det finns ju verkligen inget intressant att berätta. Pym kommer inte på något intressant som hänt hennes familj så hon hittar på lite i alla fall. Läraren genomskådar henne så hon får börja om igen.

Klasskompisarna skriver väldigt intressanta och bra berättelser så Pym får alltmer panik. Det måste verkligen hända något snart så hon har något att berätta. Pyms lärare råder henne att bara skriva om en helt vanlig dag. Just den dagen när Pym kommer hem står ytterdörren på vid gavel. Kanske finns det inbrottstjuvar i huset. Pym hoppas det för då får hon ju äntligen något att berätta om.

Jag är glad att jag inte missade den här boken. Roliga böcker som vänder sig till tjejer finns det ju inte så gott om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar