tisdag 22 oktober 2013

Början på en trilogi

Jag tycker det är kul att Katarina von Bredow äntligen skriver för mellanåldern. Hon har ju skrivit en hel hög med ungdomsböcker men Du & jag är den första för just mellanåldern. Det ska dessutom bli en trilogi så det blir ju minst två böcker till. 

Andreas, eller professorn som han kallas går på en skola där Kevin är kung och Ida drottning.  Alicia tillhör Idas hov så i skolan pratar hon inte med Andreas. Men eftersom de bor nära varandra har de rätt ofta sällskap till skolan, dock inte enda fram. När det är en liten bit kvar viker Alicia av och Andreas följer inte efter. Det är aldrig något de har pratat om utan det bara är så. I skolan sätter Alicia på sig smink och mössan åker av hon blir nu skol-Alicia. 

Andreas är duktig i skolan. Han kan många konstiga ord och han har ofta alla rätt på matteproven. Andreas pushas på av sin pappa som är lärare. Föräldrarna har höga krav på Andreas men så händer något och Andreas kan inte samla sina tankar vilket direkt visar sig på ett matteprov där Andreas få sämre resultat än vanligt.

Jag tycker väldigt mycket om den här boken. Jag fastnade direkt och kunde knappt sluta läsa. Det finns massor att diskutera om man tex ska ha boksamtal i en klass. Jag är glad att Bredow äntligen skriver för mellanåldern för de behöver också hennes böcker. 

Boken är på över 300 sidor men man läser den i ett nafs i alla fall för den är så bra.

2 kommentarer:

  1. Läste precis ut den här boken och jag störtgillade den! Tycker Bredow på pricken lyckas fånga de komplicerade relationer och fasta strukturer som kan finnas i en klass och som kan vara svåra att ändra på när rollerna redan har etablerats.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja hon har verkligen lyckats med den här boken. Kul att hon skriver för mellanåldern nu.

      Radera