söndag 20 oktober 2013

Ännu mera spänning

Ewa Christina Johansson har skrivit många spännande böcker för mellanåldern, Anden i glaset är inget undantag. Den är riktigt läskig emellanåt och jag kommer rekommendera att man läser den dagtid. Jag tänker ha med mig den när jag ska boktipsa för årskurs fyra. Jag tror det kommer bli en lång reservations kö på den efter det.

Fanny ska ha föräldrafritt för första gången. Hon har bjudit hem bästa kompisen Juni och även den nyinflyttade Stella. Fanny tycker att de ska testa anden i glaset. Juni har ingen större lust och hon säger att hon inte ska vara med. Stella säger inte så mycket överhuvudtaget.

Fanny och Stella sätter igång med leken medan Juni går ner till köket för att hämta något att äta. I köket börjar Fannys hund att bete sig konstigt. Den morrar fastän det inte finns något att morra åt. Helt plötsligt hörs en rejäl knall. Det är åska på ingång och så slocknar alla lampor. Juni är ensam i köket och det är ingen som svarar när hon ropar på de andra.

Anden i glaset är en spännande och läskig bok. Jag gillar att boken faktisk är lite läskig och inte för mesig. Jag tror detta är en bok som kommer bli populär bland de som går på mellanstadiet. Spännande böcker känns det som jag inte kan få för många av på biblioteket då det ständigt efterfrågas.


2 kommentarer:

 1. Jag tyckte också om den här spännande boken!
  Kram Cissi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt med en bok för barn som man även som vuxen kan tycka är spännande.

   Radera