måndag 7 oktober 2013

Dunkla hot av Elsie Petrén

Dunkla hot är andra boken om Adrian. Första boken heter Gåtan Felicia Hill. Böckerna går dock att läsa fristående.

En dag när Adrian kommer hem från skolan upptäcker han ett brev i sin geografibok. Adrian har ingen aning hur någon har kunnat lägga ett brev i hans bok. Brevet är ett hotbrev bestående av utklippta bokstäver och det står att hans mamma ska sluta skriva i tidningen annars kommer något förfärligt att hända honom.

Adrian säger inget om brevet till sina föräldrar. Han tror att det är någon i klassen som driver med honom. Adrian försöker luska ut vem det kan vara som skrivit breven. Det går dock inte så bra. Sen får han fler brev och nu tycker Adrian att det börjar bli riktigt obehagligt. Vem kan det vara som skickar dem?

Precis som den första boken om Adrian är detta en rätt tunn bok med sina 170 sidor. Boken är ju inte lättläst men den är tunn och ibland behövs det ju också. Det är ju så många som inte orkar ta sig igenom en bok på 300 sidor. Till viss del kan jag förstå dem. Tänk själv om ni bara skulle läsa en kort stund i skolan varje vecka. Då tar det ju en evighet innan man blir klar med en bok på 500 sidor.

Jag tycker boken är helt okej. Den är lite spännande men det är ingen bok som jag kommer minnas om ett tag. Helt okej men inte mer. Vill man läsa spännande och bra ungdomsböcker så hade jag läst något av Magnus Nordin. Vissa tycker dock att hans böcker är förr svåra och då kan man ju börja med böckerna om Adrian.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar