måndag 18 juli 2011

Jag älskar dig inte av Christina Stielli

Lotten bor med sin man och två döttrar i ett stort fint hus utanför Stockholm. En dag säger hennes man att "Jag älskar dig inte". Lotten tar inte riktigt in det utan säger att hon kan ändra sig för hon älskar verkligen sin man och vill absolut inte bli lämnad. Efter ett tag går dock hennes man bara. Barnen förstår ingenting och Lotten blir förkrossad. Per lämnar kvar alla sina grejer så Lotten hela tiden blir påmind om hans närvaro. Sen skickar han sms där han säger till henne att leta upp papper på kontoret. När han sedan ser att Stella har packat ner hans saker blir han skitförbannad. Han kunde ju kanske packa ner sina egna saker då ju.

Per, Lottens man är en riktig knöl och jag blir riktigt förbannad på honom. Jag blir dock även lite irriterad på Lotten som mest gråter och kräker hela tiden. Jag har dock mer förståelse för Lotten då det är hon som blivit lämnad. Per försöker hela tiden få det till att Lotten bestämmer allt när det i själva verket är Per som bestämmer allt.

Jag gillar verkligen boken och jag sträckläste den nästan. Den väcker känslor och det är bra att ha näsdukar i närheten.


Andra som bloggat om boken: Enligt O och En full bokhylla är en rikedom

4 kommentarer:

 1. Ju mer jag läser om den, desto mer sugen på att läsa den blir jag! Bara inte just nu för nu vill jag inte läsa böcker som gör mig ledsen. Passar kanske bättre i höst?

  SvaraRadera
 2. Jag har varit sugen på att läsa den länge och nu har jag äntligen gjort det.

  Jag blev kanske inte så himla ledsen när jag läste den men visst en och annan tår kom det ju. Jag blev mest arg på hennes man som var en riktigt skit.

  Läs den absolut!

  SvaraRadera
 3. Hette huvudpersonen Stella i någon tidig version av boken? Nyfiken, eftersom Lotten var det som drog mig till boken...

  SvaraRadera
 4. Lotten- nu blir jag väldigt osäker. Jag har inte boken så jag kan inte titta efter men när jag läser om boken så kallar alla henne Lotten. Jag har kanske varit helt förvirrad?

  Men var har jag i så fall fått Stella ifrån? Bäst jag ändrar till Lotten.

  SvaraRadera