måndag 11 juli 2011

Hej vacker av Ann-Helén Laestadius

Hej vacker är den fristående fortsättningen på Sms från Soppero. Jag vill gärna läsa böcker i ordning men det funkar nog rätt bra att läsa Hej vacker utan att läst första boken.

Det är sommarlov och för första gången så ska Agnes spendera den största delen av sommarlovet i Soppero. I Soppero ska hon bo hos sina morföräldrar som är samer. Agnes har längtat. Agnes kompis Jenny är dock inte lika förtjust för nu blir hon kvar i stan själv. Det är något som även Agnes oroar sig över för tänk om Jenny hittar andra kompisar och inte vill va med Agnes när hon kommer hem igen.

I Soppero finns killen Henrik som Agnes träffat när hon var uppe i Soppero förra gången. Det blir dock inte alls som Agnes tänkt sig när hon träffar Henrik på grund av ett dumt missförstånd. När det till slut verkar ordna sig så kommer Henriks mamma och förstör allt. Agnes önskar nästan att hon aldrig åkt till Soppero.

Jag gillar böckerna om Agnes och på köpet får jag lära mig lite om samerna och deras traditioner. Det har nu kommit ut en tredje del om Agnes, Ingen annan är som du.

Andra som skrivit om Hej vacker: Tvillingarnas bokbuffé och Bokhunger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar