tisdag 13 november 2012

Snabbläst spänning


Adrian är klassens clown men nu har både lärarna och tjejerna i klassen tröttnat och därför måste han besöka kuratorn. Adrian kan egentligen inte svara på varför han håller på som han gör men han lovar att han ska skärpa sig. Samma dag kommer det en ny tjej till klassen, Felicia Hill. Adrian blir genast nyfiken på henne då hon verkar lite mystisk. Hon beter sig lite konstigt och Adrian kan inte sluta tänka på henne.

Hemma hos Adrian håller hans pappa på att bli allt mer konstig sedan mamman flyttade till Bryssel för att hon hade fått ett jobb. Pappan har fått bacillskräck och klarar inte av att gå till jobbet längre. Adrian vågar inte ta hem några kompisar då han är rädd att de ska upptäcka hur han pappa håller på. Samtidigt början han bli trött på sitt gäng och den roll som clown som han har.

När Felicia en dag ber Adrian att följa med henne hem efter skolan blir han glad. När hon nästa dag inte kommer till skolan blir han helt förstörd och börjar leta efter henne. Var har Felicia egentligen tagit vägen?

Jag tycker boken är lite spännande och den kanske passar de som inte orkar med så tjocka böcker och går i sådär  sexan eller sjuan. Boken är bara på 160 sidor så som van läsare läser man den snabbt. Som vuxen räknar jag lätt ut hur det hela ligger till vet dock inte om det är lika klart för målgruppen.

1 kommentar: