söndag 24 oktober 2010

Nyckelbarnen av Sara Kadefors

Nyckelbarnen av Sara Kadefors handlar om Siri som går i femman. Siris föräldrar jobbar långa dagar så Siri har fått egen nyckel. Siri tycker dock inte om att vara ensam hemma. Tidigare har hon stannat på fritidsklubben så länge som möjligt men nu har den stängt på grund av besparingar.

Siri har ingen riktig bästis. i samma hus som Siri bor i bor även Linn. Siri och Linn har dock aldrig direkt gillat varandra. Linn har midjekort, rosa jacka och hennes mamma lukta massor parfym så en sån person kan man ju inte gilla.

efter skolan vill inte Siri gå hem. Hon dröjer kvar på skolgården men alla andra har försvunnit. Var tar alla de andra vägen? Siris föräldrar är oroliga för henne. Varför har Siri inga kompisar, undrar de. Siri börjar fundera över vem i klassen som skulle kunna bli hennes kompis. Linn verkar också vara lite ensam fast att hon hela tiden försöker dölja det med en tuff attityd.

Siris föräldrar reser mycket i sina jobb. En dag när Siris mamma sägs vara i Tokyo ser Siri henne gå in i en portuppgång i en annan del av stan. Siri förstår ingenting och när hon upptäcker att även hennes pappa ljuger blir hon besviken på alla vuxna.

Jag tycker att Nyckelbarnen är en riktigt bra bok. I boken berättas en historia som jag tycker är annorlunda mot något annat jag läst. Barnen står på sig när de anser något är fel men de använder kanske inte riktigt rätt metod.

Ska bli intressant att se om denna kommer att gå hem hos eleverna eller det är en bok som mest vi vuxna gillar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar