fredag 1 oktober 2010

Bokbloggsjerka - veckans fråga

Efter ett litet uppehåll med "bokbloggsjerkan" är det nu dags att köra igång igen. Alla regler och hur det går till hittar du inne hos Annika.

Veckans fråga är:

När du skriver recensioner: skriver du dem under tiden du läser eller väntar du tills du har läst ut hela boken?

Jag skriver dem efter att jag har läst ut hela boken. Egentligen så borde jag nog göra anteckningar för jag har så dåligt minne. Men eftersom jag oftast läser precis innan jag ska lägga mig så pallar jag inte hålla på och göra anteckningar.

Får jag ett recensionsexemplar så anstränger jag mig lite mer men annars skriver jag mest för min egen skull och känner att sitta och ta en massa anteckningar skulle ta bort lite nöjet utav att läsa.


7 kommentarer:

 1. Skriver om böcker jag tycker om (skriver aldrig om en bok jag inte tycket om!) och då skriver jag efter att jag läst dem. Minnet är lite suddigt men intrycket av boken består!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig i det sista, om att anteckningar tar bort nöjet av att läsa. Jag minns i högstadiet när vi skulle analysera det vi läste och skriva recensioner - vi skulle anteckna in absurdum och i ren protest slutade jag läsa helt. Under de efterföljande skolåren skulle vi naturligtvis skriva bokrecensioner och jag greps av panik varje gång.

  Idag gör jag anteckningar ibland, men bara snabba och korta och absolut inget forcerat.

  SvaraRadera
 3. Nu är man ju så gammal att man kan välja själv om man vill göra anteckningar eller inte :)

  SvaraRadera
 4. Jag håller med om att anteckna kan förstöra nöjet av det man läser, ibland så läser jag bara rakt av men ibland sätter jag dit en Post It - det hjälper minnet att hitta tillbaka. Bra åsynen av lappen gör att jag minns...

  SvaraRadera
 5. Post-it lappar är ju bra man kan ju inte göra hundöron :)

  SvaraRadera
 6. Jag har ofta intentionen att göra anteckningar men för det mesta blir det ingenting med det eftersom jag inbillar mig att jag ska komma ihåg just den passagen i alla fall. Det gör jag naturligtvis inte men som så många andra tycker jag att flytet i läsningen försvinner om man ska hålla på och anteckna hela tiden. Däremot kan jag snabbt sätta in en post it om det är någonting jag absolut bara måste ha med i recensionen.

  SvaraRadera
 7. Jag brukar också inbilla mig att jag ska komma ihåg intressanta passager, vilket jag inte gör. Ska nog införskaffa mig post-it lappar.

  SvaraRadera