söndag 24 april 2011

Roliga rumpor i Ruts värld av Sandra Tillbom

Rut är fem år och hon är lika lång som ett paraply. Detta gör att Rut ser mest rumpor hela tiden. Rumporna är i perfekt höjd. I boken berättar Rut om olika sorters rumpor.

Farmors rumpa är rund och mjuk och den doftar bullar för farmor bakar bullar väldigt ofta. Sen finns det rumpor som är platta, spetsiga eller formade som päron. Sen finns det rumpor som låter väldigt högt och ofta som fröken Ullas rumpa på dagis.

Rut är nyfiken på sin egen rumpa men hur hon än vrider och vänder på sig så får Rut inte syn på den.

Roliga rumpor i Ruts värld är en rolig bok med härliga illustrationer av Linn Eldin. En bok om rumpor har jag nog aldrig tidigare stött på. Tyvärr så har jag inte haft möjlighet att testa boken på något barn då min dotter är lite för liten så vi får vänta lite och se vad hon tycker.

Det finns dock en grej som jag stör mig på i boken och det är att det är bindestreck i texten där det inte borde vara det. För inte ska det väl vara bindestreck i pann-kaka, stek-panna, lille-bror, falu-korvar och laser-stråle.

........................................

Titel: Roliga rumpor i Ruts värld
Författare: Sandra Tillbom
Illustratör: Linn Eldin
Antal sidor: 27 sidor, cd ingår
Förlag: Hegas
ISBN: 978-91-85877-98-0

2 kommentarer:

  1. Åh, vilken rolig bok!
    Det är nog bindestreck för att det ska vara enklare att läsa, gissar jag. Men man hajar till när man läser med bindestreck och man inte är van vid det.

    SvaraRadera
  2. Du hade alldeles rätt enligt författaren så får orden inte vara längre än 7-8 bokstäver och är de det så sätter man in ett bindestreck. Lite märkligt kan jag tycka men jag är ju ingen expert på det här med lättläst.

    SvaraRadera