fredag 1 april 2011

Ingen ser dig av Anna Knutsson och Ann-Christine Magnusson

Mira ska åka på vildmarksläger. Det har hon egentligen ingen lust med men hennes föräldrar tvingar henne då de måste jobba. Det är tre till som ska följa med Fredrik, Isabelle och Sammi. Sen är det även den hurtige fritidsledaren Kenneth Klack.

Efter att de åkt i flera timmar kommer de fram till den skog där de ska tillbringa några dagar. De bygger ett vindskydd som de kan sova i. Innan det är dags att sova så lånar Mira Kenneths telefon för att ringa hem. Sin egen telefon har hon inte med sig för Kenneth hade sagt att de fick inte ha med sig några sådana moderniteter. Efter att Mira pratat med sin pappa sitter hon kvar en liten stund i bilen. Då burrar telefonen och Mira ser att Kenneth fått ett sms. Mira kan inte låta bli att läsa det. Efteråt så önskar hon att hon inte hade gjort det. I meddelandet stod det: "Gör det inte. Du kommer att ångra dig. Stanna där du är."

Vad ska Mira göra? Ska hon berätta för de andra? När de sedan vaknar nästa morgon och de inte kan hitta Kenneth någonstans börjar Mira må riktigt dåligt. Har hans försvinnande något med meddelandet han fick att göra. Som om det inte är elände nog så är även några fångar från Kumla på rymmen och det är inte alls långt ifrån den skog där Mira och de andra befinner sig.

Ingen ser dig är en riktigt spännande bok för de som är ca 10-13 år. Spännande böcker för den åldersgruppen blir ofta väldigt mesiga men Ingen ser dig är ett undantag. Boken är väldigt uppskattad på biblioteket där jag jobbar. Ingen ser dig är en riktig bladvändare.

Knutsson, A - Ingen ser dig - 29677331
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar