fredag 29 april 2011

Bokbloggsjerka - veckans fråga

Fredag igen och dags för veckans fråga inne hos Annika.

Veckans fråga:

Har du någon du kan diskutera böcker med IRL? Berätta lite om honom/henne?

Jag har inte direkt någon att diskutera böcker med. Det var en av anledningarna till att jag startade min blogg. Nu diskuteras det inte så mycket på min blogg men det är i alla fall lättare att delta i diskutioner om man har en egen blogg.

På jobbet pratar jag så klart med elever om böcker men vi går inte in på djupet utan det blir mest boktips. Jag har en kollega som jag ibland pratar lite böcker med men det blir inte heller på djupet.

Kan ibland sakna när man riktigt gräver sig ner i en bok och analyserar.

6 kommentarer:

 1. http://www.bokmalen.nu/2011/04/bokbloggsjerka-veckans-fraga.html

  SvaraRadera
 2. Hej, mitt inlägg till bokbloggsjerkan finns här:
  http://bokbild.wordpress.com/2011/04/29/bokbloggsjerka/
  Ska kika vidare lite på din blogg

  SvaraRadera
 3. Att analysera en bok på djupet passar sig bättre IRL än på bloggen då man annars skulle förstöra läsningen för de som läser kommentarerna. Fast det går säkert att lösa på något sätt om man skulle vilja det. Jag har för mig att någon (jag tror det var Frida på Påhittade nöjen) som pratade om att börja diskutera/analysera slutet av vissa böcker men att hon i så fall skulle vara noga med att skriva SPOILER med stora bokstäver och det vore onekligen inte så dumt ...

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att skriva texter om böckerna på bloggen gör att jag får tänka mer på djupet, det kompenserar lite att jag saknar ngt att diskutera med...

  SvaraRadera
 5. Jag håller med Joanna. När jag skriver om dem analyserar jag dem mer på djupet vilket fördjupar läsupplevelsen för mig.
  Skulle dock gärna hänga på och diskutera slutet på böckerna med stor spoilervarning innan. Vore toppen!

  SvaraRadera
 6. BokMamma sa...

  Joanna - precis som du säger så blir det kanske att man tänker lite mer på djupet när man skriver om en bok. För tillfället känner jag dock att jag är väldigt dålig på det. Utan jag skriver mest för min egenskull om vad boken handlar om och så. Hinner inte alltid sitta vid datorn några längre stunder utan det måste gå undan när man har en liten tjej som inte vill att mamma ska sitta vid datorn hela tiden. Så jag är rätt glad att jag hinner läsa överhuvudtaget.

  Men kan i alla fall sakna att riktigt gräva djupt i böckerna och analysera som man gjorde när man läste litteraturvetenskap.

  Är det egentligen inte konstig att vi inte diskuterar böckerna mer än vad vi gör. För jag tycker inte att det diskuteras/analyseras så mycket på bokbloggarna. Rätta mig gärna om jag har fel!

  SvaraRadera