söndag 11 mars 2012

Lärjungen av Hjorth & Rosenfeldt

Lärjungen är andra boken om Sebastian Bergman och mord- kommissionen med Torkel Höglund i spetsen. Sebastian Bergman är profilerare men jobbar inte längre. Höjdpunkten på hans karriär har passerat och det är ingen som vill ha med honom att göra. Sebastian Bergman blev känd av allmänheten när han satte fast seriemördaren Edward Hinde. Nu visar det sig att några mord på kvinnor liknar morden som Hinde begick.

Torkel vill absolut inte koppla in Sebastian igen men så visar det sig att Sebastian i allra högsta grad är inblandad så ännu en gång jobbar Sebastian med mordkommissionen.

Om du verkligen vill hänga med i allt som händer så bör du läsa första delen, Det fördolda, innan du läser Lärjungen. Jag tycker att Lärjungen är riktigt bra och de sista hundra sidorna läste jag mer eller mindre i ett svep då jag var tvungen att få reda på hur det ska gå. Storyn känner man igen om inte annat från många amerikanska filmer men om inte annat så förgyller ju den före detta polisen Haraldsson boken. Västeråspolisen har lyckats göra sig av med Haraldsson och han jobbar numera som chef för fängelset Lövhaga. Klantigare människa får man ju leta efter och hans jakt efter ära och berömmelse håller på att sluta i katastrof.

Nu börjar väntan på nästa bok för den måste jag absolut läsa då boken slutar med en cliffhanger. Fallet är löst men Sebastians liv är som vanligt inte helt okomplicerat.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker också dessa är bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det verkar vara många som gillar dem.

      Radera