måndag 5 mars 2012

I min bokhylla - B

Jag har en hel hög med böcker som börjar på bokstaven B, som är bokstaven för dagen. Jag tog bara med fem stycken och det visade sig att jag har inte läst någon av dem. Bokhandlaren i Kabul av Åsne Seierstad var det mycket prat om för några år sedan. Har aldrig blivit av att jag läst den och vet inte om jag är så sugen heller.


Blocket av Karin Wahlberg är en författare vars deckare jag tänkt läsa ett tag men det har inte blivit så. Boken utspelar sig i Lund och det är ju oftast kul att läsa böcker om sitt närområde.


Blonde av Joyce Carol Oates är en bok som jag fyndat på någon rea. Jag vill verkligen läsa den men när ska man hinna det. Den är på 862 sidor. Jag får väl spara den till jag blir pensionär.


Busters öron av Maria Ernestam fick jag i ett julklappsbyte som jag var med i december 2011. Jag är nyfiken på Ernestam så jag får snart läsa den.


Blå gryning av Ann Cleeves fick jag i  ett överraskningspaket från min bokklubb. Lite jobbigt då det är fjärde delen. Det innebär att jag måste läsa de andra böckerna först. Finns en risk att den blir en hyllvärmare.

Någon som läst någon av böckerna? Någon ni kan rekommendera?

3 kommentarer:

 1. Ann Cleeves kan jag rekommendera. Jag har läst de tre första i Shetlandskvartetten och har bara Blå gryning kvar. Väldigt annorlunda miljö :)

  SvaraRadera
 2. Jag har inte läst Blå gryning men en eller två andra av Ann Cleeves. Är kräsen när det gäller deckare men Cleeves gillar jag och jag tror att det till stor del beror på miljöbeskrivningarna. Blonde är jag halvvägs genom men har lagt åt sidan för att hinna läsa annat. Den är ju ganska tjock som sagt men bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Barbro! Trevligt att du kikar förbi. Jag undrar om jag någonsin kommer läsa Blonde...

   Radera