onsdag 16 november 2011

Nora från ingenstans av Anna & Thomas Lyrevik

Simon är sjuk och måste ligga inne på sjukhuset. Det började med att han blev trött och fick ont i huvudet men sen blev han allt sämre. Till en början delade Simon rum med Ando men sen blir Simon bara sämre och sämre. Därför kan Simon inte längre dela rum med någon då det finns risk att han smittas av andras bakterier. 

Simon känner sig ensam där i sitt rum. Men så en dag dyker det upp en flicka, Nora. Det är dock ingen annan som ser henne. Nora säger att hon kommer från Ingenstans. Simon undrar hur man hittar till Ingenstans men det vill inte Nora svara på.

Nora från ingenstans är en liten tunn bok på 29 sidor som man kanske lätt missar. Missa den tycker jag dock inte man ska göra. En bok som innehåller mycket som man kan diskutera. Nora tex, vem är hon?

Jag letar efter böcker som man kan ha samtal om efter Chambers-metod och jag tror denna skulle kunna funka i årskurs 4. Då den bara har 29 sidor känns det som att man kan få med alla i en klass. Risken är dock att eleverna dömer ut boken på förhand på grund av att den är så tunn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar