söndag 20 november 2011

En vän som heter Mia av Peter Pohl

Lina har det inte så himla lätt. Hennes mamma är alkoholist så Lina får ta hand om det mesta där hemma även sin lillebror, Ola. Ibland beger sig mamman ut för att handla mat men det är oftast när hon behöver fylla på barskåpet. På Olas förskola är det en av fröknarna som börjar undra varför inte Linas mamma kommer till de möten som de bestämmer. Lina skyller på att mamman är hjärtsjuk. 

Lina har inte speciellt många vänner men hon har i alla fall en bästis, Mia. Vänskapen till Mia är viktigt men Lina har aldrig vågat berätta om hur hon har det där hemma. Lina har aldrig varit hemma hos Mia vilket ju är lite konstigt då de är bästa vänner. Fast Mia har ju aldrig varit hemma hos Lina heller. Det skulle aldrig Lina våga. Vad skulle Mia säga. Men hur är det egentligen med Mia, stämmer verkligen allt hon berättar? Lina börjar undra.

Jag tycker verkligen om Peter Pohls böcker. Hans böcker är dock väldigt mörka och jag blir verkligen berörd. Utan att avslöja för mycket så finns det i alla fall lite ljus i mörkret i En vän som heter Mia.  

Peter Pohl är väldigt bra på att bygga upp berättelsen på ett sätt där det är mycket som man inte vet. Kanske kan boken passa att ha boksamtal kring enligt Chambers eller så är den kanske för mörk. Får nog skriva upp den på listan där jag samlar på böcker som passar att samtala kring enligt Chambers i alla fall.

Vill du veta mer om Peter Pohl så kan du läsa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar