tisdag 16 juli 2013

Top Ten Tuesday - författare som borde få mer uppmärksamhet


Jag höll ju nästa på att glömma Top Ten Tuesday idag. Blir så förrvirrad på dagarna när man är långledig. Denna veckans uppgift är Top Ten Authors Who Deserve More Recognition.

Inte helt lätt uppgift det här. Jag läser ju många ungdomsböcker och dessa författare får alltför lite uppmärksamhet så därför blir det en hel del ungdomsboksförfattare i min lista. Så om ni inte själv vill läsa dem så kan ni ju tipsa ungdomar omkring er.

Sofia Nordin har skrivit den hemska boken Gå sönder, gå hel men även en del ungdomsböcker.

Emma Granholm är en annan av mina favoriter som jag inte tror många hört talas om. Det vill säga om man inte läser ungdomsböcker. Granholm skriver jättebra böcker för ungdomar och hennes bok Simon och Sophie lånar jag ständigt ut på biblioteket.

Magnus Nordin skriver spännande böcker för ungdomar och han ligger alltid i topp när jag sammanställer listor över de böcker som lånats mest på biblioteket. Tror dock inte så många vuxna känner till honom.

Ingelin Angerborn skriver spännande böcker som är väldigt uppskattade av barn i åldern 10-12 år.

Ritta Jacobsson skriver även hon ungdomsböcker. Hon har skrivit en serie böcker om en tjej som heter Afrodite som löser brott. Hon har även kommit ut med en ny bok som heter Eviga glömskans allé.

Lene Kaaberböl har skrivit den fantastiska boken Skämmerskans dotter. 2012 kom en bok för vuxna, Pojken i resväskan. Den har jag dock inte läst men är sugen på att göra det.

Johanna Nilsson känns som en författare som blivit lite bortglömd. Hon går genom tavlan ut ur bilden är en hemsk bok men väldigt bra.

Jag nöjer mig med sju denna gången. När jag väl publicerat inlägget så kommer jag säkert på fler som borde vara med.4 kommentarer:

 1. Jag har inte läst en enda av dina, men jag känner igen Lene Kaaberböl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kanske inte så konstigt då de ju främst skriver barn- och ungdomsböcker.

   Radera
 2. Johanna Nilsson är en av mina favoriter!

  SvaraRadera