måndag 8 juli 2013

Årets mest efterlängtade

Under vår semester på Mallorca lästa jag Katerina Janouchs senaste bok, Nattsländan. Nattsländan är den sjätte boken om barnmorskan Cecilia Lund och jag har väntat ett helt år på att få läsa den.

Den tidigare boken, Modershjärtat, slutade med en riktig cliffhanger och har du inte läst den så ska du kanske inte läsa vidare här. Cecilia ligger på sjukhus efter en mindre hjärtinfarkt. Under tiden på sjukhuset får hon en del tid att tänka och hon bestämmer sig för att lämna John som ännu en gång har varit otrogen. John blir såklart förkrossad och bönar och ber men Cecilia har bestämt sig. Cecilia flyttar in hos sin syster som även hon ska skilja sig.

Cecilia träffar polisen Per Nilsson men känner att hon inte orkar kasta sig in i ett förhållande med honom direkt utan hon börjar istället nysta i sin chefs försvinnande som det är något märkligt med.

Janouchs böcker om Cecilia Lund är en av mina favoritserier men tyvärr så tyckte jag inte att Nattsländan var lika bra som de andra böckerna. Jag blir inte engagerad i Tatianas öde utan de sidorna skummar jag mest igenom. Det är mycket ältande om skilsmässan vilket jag tycker blir lite segt. Jag hade hellre velat att hon kom till skott med Per Nilsson. Fast å andra sidan så om det är något man ältar i det oändliga så är det säkert en skilsmässa. Det är inte så att jag tycker boken är dålig men jag tycker inte den är lika bra som de andra böckerna i serien. Jag kommer dock såklart läsa vidare om Cecilia Lund och hennes äventyr. Även Nattsländan slutar med en cliffhanger men inte lika spännande som förra gången att jag kommer längta ihjäl mig.

Hade varit trevligt om man kunde hitta en liknande serie att ta tag i. Någon som har något förslag? Gärna där det redan finns tre - fyra böcker att läsa.

2 kommentarer:

  1. Håller med, skulle också vilja läsa en liknande serie :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det borde ju finnas kan man ju tycka.

      Radera