söndag 14 juli 2013

Härlig sommarläsning

Sommarhuset av Anna Fredriksson läste jag under vår vecka på Mallorca. Jag har länge tänkt läsa den men så har den blivit liggande som så många andra böcker.

Evas mamma dör oväntat och lämnar efter sig ett sommarhus i Stockholms skärgård. Eva tar för givet att det är hon som ska ärva det men hon har ju faktiskt två syskon och då det inte upprättats något testamente har de såklart rätt till sin del. Eva förstår inte alls sina syskon när de kommer och säger att de ska sälja sommarhuset. Syskonen har ju redan gott om pengar så då behöver de väl inte sälja huset. Men lillasystern Maja står på sig och envisas med att sälja. Hon skaffar mäklare som ska lägga ut huset till försäljning. Eva flyr till huset för att spendera sommaren där. Vad hon inte räknat med är att hennes syskon med familjer också ska dyka upp.

Jag blir lite irriterad på Eva. Det är ju inte så svårt att förstå att även syskonen ska ha sin del av arvet vilket hon verkar helt oförstående till. Visst det är hon som har varit och fixat med huset och hjälpt mamman när det behövts men bara för det så ska ju inte syskonen bli tomhänta. Orättvist kan man ju tycka men så är det ju.

När jag läser Sommarhuset blir jag väldigt sugen på att åka till Stockholms skärgård. Jag har aldrig varit där och det känns verkligen som svensk sommar.

Anna Fredriksson ingår i min boktolva. Känns bra att kunna stryka ännu en författare från den listan. Jag blir sugen på att läsa mer av Anna Fredriksson men tror att det får vänta lite då det är så många andra böcker som jag borde läsa.

Vill du veta mer om Anna Fredriksson och hennes böcker så hittar du info här.

2 kommentarer:

  1. Jag gillade också Fredrikssons bok!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har du läst någon av hennes andra böcker? Är de också bra?

      Radera