onsdag 3 juli 2013

Äntligen läst Griffiths

Nu har jag äntligen läst den första boken om arkeologen Ruth Galloway. Den första boken är Flickan under jorden och det är Elly Griffiths som skrivit den. Böckerna om Ruth Galloway har hyllats på olika bloggar så jag har varit sugen på att läsa och se vad alla snackar om. 

För tio år sedan kidnappades en flicka och polisen fann aldrig henne men så hittar en hund ett människoben. Polisen Harry Nelsons hopp tänds att det kanske kan vara den kidnappade flickan. Nelson kallar in Ruth Galloway som är arkeolog och benexpert för att avgöra vad det är för ben.

Ruth bor på en ödslig plats med sina två katter. Alla som kommer dit kan inte förstå hur hon kan bo som hon gör, men Ruth trivs. Ruth närmar sig 40 års ålder och har förlikat sig med att hon antagligen kommer leva ensam och att vågen alltid visar för mycket.

Jag fastnar för Ruth och jag vill gärna läsa mer om henne så det är ju en himla tur att jag har två av de följande delarna stående i bokhyllan. Annars tycker jag väl kanske inte att boken utmärker sig och är bättre än andra deckare men jag gillar ju deckare och miljöbeskrivningarna är bra och man tror nästan att man själv är där ute på saltängarna.

Nu har jag äntligen läst en av författarna i min Boktolva. Känns skönt att äntligen kunna bocka av en av dem. 

4 kommentarer:

 1. Det är det som är så konstigt med de här böckerna. Egentligen är de inget speciellt, men man vill bara ha mer :)

  SvaraRadera
 2. Håller helt med dig och Monika. Det går liksom inte att sätta fingret på varför man älskar böckerna så mycket!

  SvaraRadera
 3. Jag föll för Ruth redan när jag läste den här boken och den kärleken bara växer ju längre serien fortskrider. Glad att du också gillade henne :-)

  SvaraRadera
 4. Jag har läst andra delen också. Jag tyckte dock att den var lite sämre än den första.

  SvaraRadera