fredag 9 mars 2012

Det fördolda av Hjorth och Rosenfeldt

Det fördolda är första delen i en rätt ny deckarserie. I Västerås försvinner en pojke. Polisen tror att han dragit till Stockholm och de gör inte mycket för att hitta honom. Men så finner de honom mördad i ett kärr. Västeråspolisen tillkallar mordkommissionen med Torkel Höglund i spetsen. 

Profileraren Sebastian Bergman befinner sig i Västerås för att sälja sitt föräldrahem. Sebastian har tidigare jobbat med Torkel och teamet men det är inte många som gillar honom då han säger vad han tycker och gärna kommer med sexuella anspelningar. Nu har han fallit tillbaks i ett tidigare sexmissbruk och han är väldigt nere. Av en slump hamnar han mitt i utredningen.

Jag är lite förvirrad i början då det är många nya personer att bekanta sig med. När jag har fått koll på persongalleriet tycker jag det blir riktigt bra. Jag tycker det är intressanta personer och historien nystas upp.

Lite extra kul tycker jag det är med Västeråspolisen Haraldsson som inte får vara med. Han drömmer om att lösa fallet och få alla ära. Det visar sig dock att han är en riktig klant och han ställer mest till det.

Jag tycker detta verkar lovande. En deckarserie som jag definitivt kommer läsa. Jag har faktiskt redan börjat läsa följande bok som heter Lärjungen och den tycker jag är riktigt bra.


2 kommentarer:

  1. Det fördolda ramlade ner i min elektroniska kundvagn under bokrean och det verkar ju ha varit ett bra kööp då.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller som sagt på att läsa uppföljaren och den är ännu bättre tycker jag. Får nog bli några timmars läsning i natt så jag får reda på upplösningen.

      Radera