måndag 4 juni 2012

Tematrio - Nationaldagen

Då nationaldagen infaller denna veckan tycker Lyran att vi ska tipsa om svenska litteratur. Berätta om tre bra svenska böcker! Överraska gärna med lite "udda" författare/böcker.

Jag läser en hel del svenska författare men det är mest deckare och de är ju inte speciellt udda. De jag valt är inte heller udda men några av dem är kanske inte lika kända.

1. Skuggorna och regnet av Håkan Nesser är en bok som jag tyckte mycket om när jag läste den för ett antal år sedan. Nesser är en av mina favoritförfattare men det var längesedan jag läste något av honom. Exakt vad boken handlade om har jag lite svårt att minnas men vad den handlar om kan ni läsa tex här.

2. Gå sönder, gå hel av Sofia Nordin har jag tjatat om tidigare men jag bara måste ta med den. Jag tycker den är så bra fast det är hemsk läsning. Sofia Nordin skriver främst ungdomsböcker och de är också riktigt bra tex Förlåt Elina.

3. Hon går genom tavlan ut ur bilden av Johanna Nilsson är en hemsk bok som är skriven med ett fantastiskt språk. Jag tycker väldigt mycket om Nilssons böcker. Hon skriver om hemska upplevelser och det är jobbigt att läsa men hon skriver på ett så himla bra sätt så jag kan inte sluta läsa.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tror att jag får återta bekantskapen med hans böcker i sommar :)

      Radera