måndag 11 juni 2012

Mysig sommarläsning

Dessen, S - Mitt perfekta liv - 29677713
Mitt perfekta liv av Sarah Dessen är andra boken som jag läser av författaren dock inte den sista. Den här boken kom ut redan 2011 men jag har inte läst den förrän nu vilket jag i är lite fundersam över. Den har varit rätt mycket utlånad på biblioteket så det kanske är därför. 

Mitt perfekta liv handlar om Macy som är 17 år och lever det perfekta livet. Hon är duktig i skolan, hon har en smart pojkvän och på sommarlovet ska hon hoppa in för pojkvännen på biblioteket vilket kommer se bra ut i hennes cv. På ytan är allt perfekt förutom den lilla detaljen att Macys pappa är död och mamman håller på att jobba sig till en för tidig död.

Macy är väldigt ensam. Hon har inga direkta vänner förutom pojkvännen. Pojkvännen ska på något läger över sommaren och därför ska Macy hoppa in på biblioteket i hans ställe. Pojkvännen som verkar vara en riktigt trist typ verkar mest bry sig om Macy sköter sitt jobb istället för att bry sig om hur hon mår. Macy trivs inte alls på biblioteket eftersom där jobbar två tjejer som vill göra livet surt för Macy. Macy fortsätter dock att gå dit eftersom hon ju har sagt att hon ska göra det. Macy gör det som förväntas av henne.

När Macys mamma har hyrt in catering håller allt på att sluta i katastrof och det är då Macy träffar Wes, killen som alla tjejer suktar efter. Macy börjar hjälpa till på cateringen och på köpet får hon nya vänner. Detta gör att Macy öppnar ögonen för hur hennes liv egentligen är. Om man har sommarlov varför sitter man hemma och pluggar ord i ordboken. Varför är man inte ute och har kul?

Jag gillar Sarah Dessens böcker. Det är en så härlig stämning i dem. Mysiga på något sätt. Till en början går det lite trögt men det går snabbt över. Det är kanske inte så svårt att förstå hur det hela kommer att sluta men det gör ingenting för resan till slutet är så härlig. Jag vill bara läsa och läsa och nu tycker jag mest att det är synd att boken är slut. Som tur är har Dessen kommit ut med en ny bok och den borde jag ha på biblioteket vilken dag som helst nu. Du glömde säga hej då heter den senaste boken som jag ska läsa så fort jag kan få tag i den. 

2 kommentarer:

  1. Läste den också häromdagen och det är ett bra sommartips :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tog hem hennes nya bok idag. Hoppas den är lika bra.

      Radera