fredag 1 juni 2012

Bokbloggsjerka - veckans fråga

Veckans fråga:

Har du bokat en resa någon gång bara för att själv få uppleva en miljö som du har läst om i en bok? Om inte, skulle du kunna tänka dig att göra det?

Jag har aldrig bokat en resa för att få uppleva en miljö som jag läst om. Jag bokar inte så många resor och då jag gör det blir det ofta sol och bad och det är inte för att jag läst någon bok om det utan för att jag vill ha sol och värme.

Men visst skulle jag kunna tänka mig att boka en resa för att uppleva en miljö som jag läst om. Jag kan dock inte komma på någon specifik bok. För ett antal år sedan läste jag många böcker som utspelade sig i Australien, vilket även Jellicoe Road gör, som jag precis läst. Det är i och för sig inte massa miljöbeskrivningar i Jellicoe Road men det gör mig i alla fall nyfiken på Australien.

12 kommentarer:

 1. Jag har inte läst Jellicoe Road, men Australien skulle jag inte tacka nej till om någon bjöd mig ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, nä det skulle man ju verkligen inte.

   Radera
 2. Jag har nog inte läst så många böcker som utspelar sig i Australien faktiskt. Men det hade nog varit en intressant resa:)

  SvaraRadera
 3. Jag har varit sugen på att åka till Australien sedan jag såg Törnfåglarna på TV. Men det är nog inte aktuellt nu, sambon är livrädd för ormar och är helt säker på att de krälar omkring överallt.

  SvaraRadera
 4. Australien är fantastiskt. Jag läste många böcker av Nevil Shute i tonåren som inspirerade.

  SvaraRadera
 5. Måste verkligen ta och läsa Jellicoe Road, alla verkar hylla den =)

  SvaraRadera
 6. Jag är också nyfiken på Australien, men inte precis på grund av någon bok jag läst.

  SvaraRadera
 7. Hade aldrig i hela mitt liv satt min fot i Australien. Hört historier om ormar sol krälar upp i toastolen. Tänk att inte kunna gå på toaletten på hela sitt utlandsbesök. Så nej tack. Men i övrigt verkar Australien ha en trevlig, spännande miljö, men det räcker med att titta på tv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nä det blir ju lite jobbigt om man inte kan gå på toa. Tror kanske inte att det är sånt som händer varje dag :) Du får skicka in någon annan först :)

   Radera
 8. Jellicoe Road läser jag nu. Australien skulle jag vilja åka till, läst får några år sedan en bokserie/släktsaga om deporterade till Australien och hur dom var med och byggde upp landet och hittat längre in i landet osv, då var jag väldigt sugen på att åka dit och resa runt och se.

  SvaraRadera
 9. Har inte läst Jellicoe Road men har hört så mycket gott om den nu att jag börjar bli riktigt nyfiken :)

  SvaraRadera
 10. Jag skulle också vilja åka till Australien, men inte på grund av någon bok jag läst. Kanske mer på grund av tv-serier och filmer jag sett.

  SvaraRadera