fredag 15 juni 2012

Bokbloggsjerka - veckans fråga

Då var det fredag och dags för bokbloggsjerka hos Annika


Veckans fråga:

Läser du helst svenska böcker(eller böcker i svensk översättning) eller läser du gärna böcker på andra språk. Vilka i så fall?

Innan läste jag en del på engelska tex så orkade jag inte vänta på de senaste delarna i Harry Potter och läste dem därför på engelska. Nu har jag inga böcker som jag känner ett starkt behov av att läsa så jag väntar på översättningarna istället. När jag tittar på mina listor så inser jag att jag läser mest svenska författare. 

Det tar längre tid för mig att läsa på engelska så därför känner jag inte att jag har tid med det just nu. Något annat språk är inte aktuellt då jag inte kan något annat språk.

10 kommentarer:

 1. Lite som jag då, mest svenska författare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske inte så konstigt när man bor i Sverige :) Det finns ju många bra svenska författare. Sen väljer jag inte bok efter ursprungsland utan vad som intresserar mig.

   Radera
 2. Jag kunde inte heller vänta på de svenska Harry Potter böckerna så det fick bli de engelska... det var lite så jag började med att läsa engelska böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Harry Potter är kanske bra böcker att börja med. De är ju hyfsat lättlästa.

   Radera
 3. För både mina systrar och min dotter var Harry Potter den första boken de läste på engelska...

  SvaraRadera
 4. Haha, jo när jag kommer att tänka på det så var nog Harry Potter en av dom första böckerna jag köpte på engelska av precis samma orsak, men jag har fortsatt att föredra att läsa på engelska :)

  SvaraRadera
 5. Jag läser mycket på engelska, men skulle egentligen vilja läsa mer än jag gör på andra språk.

  SvaraRadera
 6. Jag läser också mycket långsammare på engelska och blir bara rastlös av det. Dessutom förstår jag inte allt jag läser om jag gör det på engelska och då blir jag irriterade för det också. Håller mig därför till svenska. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man missar säkert en del när man läser på engelska. Jellicoe road skulle jag tex aldrig kunna läsa på engelska med tanke på hur förvirrade det var att läsa den på svenska. Hade antagligen missat hälften.

   Radera
 7. Hej! Nu är även jag en bokbloggsjerka, detta ska bli jättekul! :)

  SvaraRadera