söndag 17 juni 2012

Högarna växer

I fredags gick eleverna på sommarlov, jag ska dock jobba i två veckor till. Eleverna lånade hem en massa böcker över sommaren och jag vill ju inte vara sämre än dem. Här är de böcker som jag hittills tagit hem. Risken finns att jag hittar fler. Rum 213 är väldigt populär och jag får vara glad att jag överhuvudtaget fick tag i ett exemplar. Jag är väldigt nyfiken på den.

Flickan och skulden är en bok som jag länge tänkt läsa och hoppas jag hinner det i sommar.

Älskade Danny slank med av bara farten. Finns en risk att jag inte kommer läsa den.

Fyra nätter fyra dagar känns som en somrig bok och det behövs alltid.

Pensionat Vidablicks gåta tror jag är en bra högläsningsbok och det får man aldrig för många av.

Tankeläsaren är några elever frälsta i så jag tänkte att det var dags att läsa den nu.

Hoppet läser de ofta i olika klasser på skolan och den har fått bra betyg av eleverna. Så jag kände att nu måste jag också läsa den.

Strimmor av hopp ska vara jättebra så därför måste jag läsa den.

Jag har inte läst något av Amanda Hellberg tidigare och jag är riktigt nyfiken på hennes ungdomsbok, Jag väntar under mossan

Sommar för evigt måste jag bara läsa då jag läst de två första delarna.

Antiloper är aldrig utlånad men jag har hört mycket gott om den så därför ska jag läsa den så jag kan pusha för den till hösten.

Erebos är även den en bok som jag har hört mycket gott om. En lite annorlunda bok och det kan vara bra att ha tillhands.

Ingen du känner är Waldéns senaste. De brukar vara bra och lättlästa så den fick också hänga med hem.

Sist men inte minst är Viridians blod som är andra delen i serien Vildhäxa av en av mina favoritförfattare, Lene Kaaberböl.

Detta är ju bara barn- och ungdomsböckerna så som ni säkert inser så kommer jag inte hinna läsa alla dessa böcker. Jag vill ju läsa vuxenböcker också och sen har jag ju en familj som jag kanske får umgås med lite också.

Förra året läste jag åtta böcker i juli så det är kanske så många som jag kan räkna med att läsa. Sen beror det ju på hur lättlästa de är. Jaja den som lever får se.

Frågan är ju vilken man ska börja med. Någon ni verkligen kan rekommendera?

7 kommentarer:

 1. Flickan och skulden är grymt bra! Verkligen läsvärd! Minns att jag inte kunde lägga ner den alls utan sträckläste den förra sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag länge tänkt läsa men sen har jag glömt bort den men så såg jag den på någon blogg och tänkte att nu ska jag ta tag i den.

   Radera
 2. Hej! Du är precis som mig - en boktok!!
  Lesley Pearse, har du läst något utav henne?
  Alla hennes böcker är fantastiskt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carro! Kul att du hittade hit. Jag har inte läst något av Lesley Pearse. Får kanske göra det. Fast som du förstår så har jag ju en del böcker pågång :)

   Radera
 3. Jag kan verkligen rekommendera Erebos; den är väldigt spännande och fascinerande. Ibland kan böcker som främst är skrivna för ungdomar vara lite för... lättgenomskådade när man är vuxen och har både mer läs- och livserfarenhet men så är inte fallet här. Amanda Hellbergs Jag väntar under mossan har jag precis vunnit i en tävling och nu håller jag på och väljer mellan den och Jellicoe Road som nästa bok att läsa för egen del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får kanske flytta upp Erebos i läslistan. Jag har haft den liggande länge men inte riktigt fått för mig att läsa den. Hoppas det blir i sommar.

   Ska bli kul att läsa vad du tycker om Jellicoe road.

   Radera
 4. Älskade Danny går snabbt att läsa men om du skulle vänta med en bok skulle jag nog välja den för det finns bättre böcker av författaren. :)

  Har läst Erebos och håller med Saga ganska mycket. Dock kan jag tycka att det var något som var lite konstigt med boken och vet inte om det har med översättningen att göra.

  SvaraRadera