tisdag 5 juni 2012

Perfekt sommarläsning!

Den sista akten är den tionde boken om kriminalkommisarie Knutas. Jag har läst dem alla och som ni förstår så gillar jag dem, annars hade jag ju inte fortsatt att läsa dem.

Det är sommar och mitt i Almedalsveckan. Visby är fullt med folk. Då hittas en kvinnlig journalist mördad på sitt hotellrum. Mordet får givetvis stor uppmärksamhet i medierna. Anders Knutas ska lösa fallet men så blir han tvungen att resa iväg för att avsluta ett gammalt fall så då får kollegan Karin Jacobsson ta över.

Under sommaren spelas det teater på Romateatern och just teatern är något som utredarna hela tiden kommer tillbaks till. Är det där de ska finna mördaren?

Som jag nämnde tidigare så har jag läst alla Mari Jungstedts böcker. Jag gillar dem. De är lättlästa och spännande. Jag tycker dock att det är något litet som saknas. Jag tycker om att följa karaktärer från bok till bok. Visst gör man det i Jungstedts böcker men jag hade velat ha mer av den varan. Om någon skulle fråga mig något om karaktärerna om en månad så skulle jag inte komma ihåg det. Om jag jämför med Anna Janssons böcker om Maria Wern där jag tycker jag vet mycket mer om huvudkaraktären. 

Jag kommer fortsätta att läsa Jungstedts böcker dock inte för att jag undrar hur det ska gå för Knutas och de andra utan för att det är spännande, lättlästa deckarhistorier. Perfekt sommarläsning!

2 kommentarer:

  1. Denna ska såklart läsas i sommar :) Hoppas att reservationslistan på biblioteket går lite fortare framåt bara :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sånna här populära böcker brukar jag ha koll på och ställa mig i kö direkt. Oftast går det ju att ställa sig i kö flera veckor innan boken kommer ut.

      Radera