söndag 26 februari 2012

Vara vänner av Marie Oskarsson

Vara vänner av Marie Oskarsson är andra delen om Jack. Jack är kär i Emilia och i första delen tog Jack mod till sig och frågade chans. Jack fick nej. Emilia tyckte bara att de skulle vara vänner. 

Nu har vintern kommit och Jacks lillebror Max är överlycklig. Jack lovar att han ska hämta Max från dagis och att de ska åka pulka. Jack frågar sin bästa kompis Edvin om han vill följa med. Det kan han dock inte för han ska vara med Julia. Jack är lite trött på Edvin för han ska alltid vara med Julia efter skolan. Fast den här gången är det bra att Edvin inte vill följa med för Emilia frågar om inte hon kan följa med. Visst kan hon det. Jack blir jätteglad.

Jag gillar de här böckerna om Jack. En bok som handlar om vänskap och kärlek för de lite yngre, 8-10 år. Layouten på boken är luftig och på nästan varje uppslag finns en bild som är gjord av Helena Bergendahl.

I boken tas det upp en del saker som man kan fundera över. Hur är man en bra kompis? I boken kommer man även in på det här att alla har inte alltid pengar och kan ta ledigt för att vara på lussefika en hel förmiddag.

Första delen om Jack heter Fråga chans. Den har blivit väldigt populär på biblioteket där jag jobbar så den är ständigt utlånad. Vara vänner blir säkert också populär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar