tisdag 16 november 2010

Vägen följer hjärtat av Iselin B. Alvestad

Alvestad, I - Vägen följer hjärtat - 73710800Vägen följer hjärtat är en spännande fantasyberättelse. Den handlar om Alanya som växer upp i den lilla byn Mumbyville. Alanya bor med sin farbror Pip och Munny. Det är Alanyas tolfte födelsedag och hon är förväntansfull inför presentutdelningen. När det är dags säger Pip att han måste gå ett ärende.

När Pip har gått knackar det på dörren. Alanya går för att gömma sig. Det är något som hon har lärt sig att göra varje gång det knackar på dörren. Alanya har börjat förstå att det är inte speciellt vanligt men hon vågar inte fråga Pip varför hon måste gömma sig.

Det är en gammal tant vid dörren och Alanya tänker precis gå fram när hon hör en kvinnoröst som säger "Vänta! Var försiktig!"

Vägen följer hjärtat är en perfekt bok att tipsa tex elever om. Boken har ett parti i början som verkligen fångar läsaren. Jag har läst högt ur den ett antal gånger och den har blivit väldigt efterfrågad på vårt bibliotek. Jag tycker det är bra med en fantasybok som inte är så himla tjock som många andra. Vägen följer hjärtat är på 190 sidor. Jag tyckte väldigt mycket om den. Gillar du fantasy så tycker jag absolut att du ska läsa den.

Det har även kommit en andra del som heter Drakarna vaknar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar