torsdag 4 november 2010

Kompisprovet av Carolina Lundgren

En dag när Karin kommer till skolan är där en ny tjej i klassen, Jennifer. Jennifer har bott i London och varit med om massa spännande saker. Karin har en bästa vän som heter Anna. De brukar tycka om att gunga på rasterna. Karin tycker att Jennifer är väldigt spännande och hon vill vara som henne. Jennifer tycker det är fånigt att gunga så när Anna frågar om Karin vill hänga med till gungorna som de brukar på rasten så vill inte Karin det längre.

Karin gör allt mer som Jennifer. Jennifer har gjort en lista över vilka som ska komma och besöka henne. Karin skriver upp sig på den och tycker att det ska bli väldigt spännande att se hur Jennifer har det hemma.

Det visar sig inte vara speciellt kul hemma hos Jennifer för det är bara hon som ska bestämma hela tiden. Men Karin följer i alla fall i Jennifers fotspår.

Kompisprovet av Carolina Lundgren har ett antal år på nacken. Den kom 2005. Jag tycker dock att den håller än. En bra bok om tjejers vänskap. Jag hade den på ett boktips för årskurs tre och jag tror den passar den åldern bäst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar