fredag 12 november 2010

Bokbloggsjerka - veckans fråga

Ännu en vecka har passerat sedan sist och det är dags för veckans bokbloggsjerka. Inne hos Annika kan du finna mer info om jerkan.

Veckans fråga:

Använder du ett betygssystem? Om ja, hur ser det ut? Om nej, hur guidar du dina läsare till vad som är "bra" respektive "dålig" litteratur?

Jag använder inte något betygssystem. Jag har funderat på det men tycker det skulle vara oerhört svårt att sätta betyg. Vill man veta vad jag tycker om en bok så får man läsa det jag skrivit. Man får helt enkelt ingen genväg.

Jag skriver framför allt om böcker som jag tycker är riktigt bra. Böcker som jag tycker är dåliga har jag varken tid eller lust att sitta och skriva om.3 kommentarer:

 1. Håller helt med ang dåliga böcker, varför ska man lägga ner massa tid på att föklara något man inte ens tycker är bra? Jag lägger som högst ut ett varningstecken i ett kortare inlägg om det är en sämre bok.

  SvaraRadera
 2. Jag har valt att sätta betyg, 1-5, men givetvis har jag en text som beskriver boken och min åsikt. Jag valde att göra så för att komma ihåg själv men också som en snabbgudie för läsarna av inläggen.

  För varje betyg har jag gjort en kort definition. Det tror jag underlättar både för mig själv och för de som undrar vad jag menar med ett betyg.

  SvaraRadera
 3. Jag ska fundera vidare på det här med betyg, kanske något att starta med nästa år på bloggen. För som du säger Bokbrus så ger det ju en snabbguide för läsare.

  SvaraRadera