tisdag 1 april 2014

Top Ten Tuesday - ÖgonöppnareDenna veckan är det inte en helt lätt Top Ten Tuesday. Veckans uppgift är:

Top Ten "Gateway" Books/Authors In My Reading Journey (so your list could be a mix of a books that got you into reading, an author that got you into reading a genre you never thought you'd read, a book that brought you BACK into read)

Denna veckan klarar jag inte att få ihop tio stycken men det blev i alla fall fem.

1. Böckerna om Harry Potter var en ögonöppnare som fick mig att älska fantasy. Jag hade tidigare försökt med Sagan om ringen och Narnia men de funkade inte för mig.

2. Ful av Scott Westerfeld var den bok som öppnade mina ögon för dystopier. Fast när jag läste den så visste jag inte att det fanns något som hette så. Sedan dess har det blivit en hel del dystopier som tex Hungerspelen.

3. Henning Mankell var den författare som fick mig att börja läsa deckare. Efter honom följde en hel rad av svenska deckareförfattare som tex Marklund, Nesser, Jungstedt, Larsson och Läckberg.

4. Peter Pohls bok Janne min vän var den barnbok som fick mig att intressera mig för barn- och ungdomsböcker igen.

5. Pojken i randig pyjamas fick mig att intressera mig för böcker som utspelar sig under andra världskriget. Annars brukar jag säga att jag egentligen inte är så intresserad av historiska böcker men just den boken började väcka mitt intresse.

2 kommentarer:

  1. Harry Potter fick mig att inte vara rädd för att läsa barn- och ungdomsböcker som vuxen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä för det behöver man ju verkligen inte vara rädd för :)

      Radera