fredag 11 april 2014

Sugen på

Så himla skönt att det är fredag och fredag innebär bokbloggsjerka inne hos Annika. Veckans fråga:

Har du någonsin råkat ut för att du inte alls känner för att läsa någon av de böcker som står i din bokhylla? Om ja, vad gjorde du åt det? Om nej, tror du att det någonsin kommer att hända dig?

Det kan faktiskt hända rätt ofta. Därför lånar jag de allra flesta böckerna som jag läser på biblioteket. Då jag jobbar på bibliotek är det kanske inte så konstigt. Man överröses ständigt med nya böcker och då blir det sällan som jag läser de som står hemma i hyllan. Jag blir mycket mer sugen på att läsa nya böcker som kommer.

Jag gör inte så mycket åt det utan jag fortsätter läsa nya böcker. Jag brukar dock inte köpa så mycket böcker då jag sällan läser de som står i hyllan. Jag köper bara när det är någon som jag längtat riktigt länge efter eller på bokrean. På bokrean brukar jag unna mig att köpa böcker men även dem brukar bli stående i bokhyllan så jag borde verkligen sluta köpa böcker.

Detta året har jag dock inte läst alls många böcker. Jag har fastnat i olika tv-serier istället som tex The mentalist och Homeland. Så detta året verkar bli ett bottennapp när det gäller antalet lästa böcker men det finns ju annat här i livet också :)


18 kommentarer:

 1. Japp - Mentalisten kom i vägen för rätt många böcker här också! Nu ser jag Blacklist - usel serie och den kvinnliga huvudrollsinnehavaren är direkt pinsam, men James Spader är PERFEKT.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag ser också Blacklist tycker väl kanske inte att den är usel men visst det finns ju betydligt bättre.

   Radera
 2. hihi, jag försöker äta upp även det jag har i kylskåpet :)

  SvaraRadera
 3. Förstår att det är frestande att ta de nya när du jobbar på bibliotek, skulle nog vara likadan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är inte helt lätt fast jag har varit bättre detta året på att inte släpa hem massa böcker. Kan ju dock bero på att jag knappt läst några böcker överhuvudtaget.

   Radera
 4. Länge leve biblioteken!

  SvaraRadera
 5. Jag tittar knappt aldrig på tv, jo möjligen fredagar.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kollar en hel del på tv främst tv-serier har jag en tendens att fastna i. Det är ju som bokserier, när man läst en så vill man omedelbart börja med nästa, sån är i alla fall jag.

   Radera
 6. Det är mysigt att kika på tv-serier eller film som omväxling!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte så kul för resten av familjen om jag ligger och läser hela tiden.

   Radera
 7. TV-serier och film är perfekta pauser från läsningen :)

  SvaraRadera
 8. The Mentalist är riktigt bra! :)

  SvaraRadera
 9. Jag har också haft långa perioder då jag inte läst så mycket. Det fanns en tid då jag jobbade så mycket att jag inte hann lästa på flera månader. Men sen längtade jag verkligen.

  SvaraRadera
 10. Finns många bra tv-serier också. Det allra bästa tycker jag är när jag har dem på en dvdbox så att jag kan plöja en hel säsong på en vecka (eller helg, har väl också inträffat :) ).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig Helena, att ha tv-serier på boxar eller dyligt är ett måste nästan. Vem orkar vänta en vecka till nästa avsnitt.

   Radera
 11. Jag har inte alltid lust på alla böcker i min hylla, men vanligtvis brukar det åtminstone finnas minst en som lockar mig. Bara inte just nu, eftersom jag har utmattningsdepression...

  SvaraRadera
 12. Jag har ju så himla många olästa men ja, jag lånar nog också på biblioteket i så fall!

  SvaraRadera