måndag 12 augusti 2013

Tematrio - Yrkestitel

Lyran har börjat jobba på nytt jobb idag så därför firar hon med en repris av en tidigare trio. Idag är det även min första dag på jobbet efter semestern så det passar ju bra med dagens trio. Dags för ett tema om yrkestitlar således berätta om tre romaner/böcker/texter som innehåller ett yrke i titeln.

1. Dödgrävarens dotter av Joyce Carol Oates står oläst i min hylla. Jag trodde att jag kanske skulle läsa något av Oates i sommar men så blev det inte.

2. Hypnotisören av Lars Keppler läste jag för något år sedan. Då var det ett himla tjat om vem som egentligen stod bakom namnet. Nu är det ju avslöjat sedan lång tid tillbaka. Meningarna går ofta isär om den här boken. Vissa säger att de absolut inte ska läsa mer av Keppler och andra älskar böckerna. Jag tycker de är sådär. I somras såg vi filmen och den var också sådär.

3. Danslärarens återkomst av Henning Mankell var det många år sedan jag läste. Jag hade en period då jag slukade allt av Henning Mankell. Det begäret har mattats av men jag tycker fortfarande böckerna om kommissarie Wallander är bra.

8 kommentarer:

 1. Hypnotisören var rätt ok men annars är inte Kepler en favorit. Dödgrävarens dotter är riktigt bra, just läst den.

  SvaraRadera
 2. Dödgrävarens dotter har jag inte läst ännu, men tror den finns i hyllan.
  Mia

  SvaraRadera
 3. En snabb översikt säger mig att Dödgrävarens dotter och Hypnotisören är de två böcker som är med flest gånger hos dem som hittills antagit veckans utmaning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, ja det är ju inte en helt lätt utmaning speciellt inte om man var med förra omgången och inte vill upprepa sig :)

   Radera
 4. Blev inte såld på Hypnotisören, det hände för mycket för mig (och så tyckte jag att upplösningen var ganska långsökt).

  SvaraRadera
 5. Dödgrävarens dotter och hypnotisören ligger i den bunten böcker som skall läsas ganska snart! Skall bli spännande!

  SvaraRadera
 6. Hypnotisören var bättre som bok än film enligt mitt tycke :)

  SvaraRadera
 7. Hypnotisören som bok och film var jätteolika tycker jag och båda var bra på sitt sätt, men boken var mer spännande :)

  SvaraRadera