måndag 19 augusti 2013

Ny spännande bok av Maud Mangold

Nora och hennes äldre bror Alfons ska spendera de sista veckorna själva i sommarstugan då föräldrarna har rest på en semesterresa utomlands. Egentligen tycker Nora att det är skönt att vara hemma själv men efter bara tre dagar är hon uttråkad. Brorsan ser hon knappt röken av då han har blivit förälskad och spenderar all ledig tid med sin tjej.

Noras katt försvinner och när det gått tre dagar och Felix fortfarande inte har kommit hem börjar hon bli riktigt orolig.Nora bestämmer sig för att sätta upp lappar med en efterlysning.

Sent på kvällen hör Nora ett konstigt ljud ute ifrån trädgården. Det låter som att det är någon som gnyr. Kanske är det Felix som är skadad.

Nora tycker att det är lite läskigt att bege sig ut i skogen för att se vad det är men när hon hör ljudet igen så känner hon att hon inte har något val. Inne bland träden hittar hon ett bylte. Men det är inte Felix utan något helt annat.

Jag gillar den här berättelsen. Lite lagom spännande tror jag de flesta kommer tycka. Efter att Nora hittar ett foto börjar hon fundera på sin egen identitet. Har hon kanske blivit adopterad? En sidohistoria som får en lite oväntad förklaring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar